De uitvaart

Na een overlijden komen we direct naar u toe voor het verzorgen van de thuisopbaring of het overbrengen naar één van onze afscheidshuyzen in Bemmel of Nijmegen. In onze afscheidshuyzen kunt u kiezen voor reguliere opbaring of voor één van de 24-uurs kamers. Daarna volgt het regelgesprek. Na de kennismaking zullen stap voor stap alle onderwerpen ter sprake komen, zoals de keuze voor begraven of cremeren en de datum van de uitvaart. Ook de rouwkaart, de rouwadvertentie, de condoleance, het tonen van foto of film materiaal tijdens de afscheidsdienst nemen we met u door. De inhoudelijke invulling, keuze van muziek en volgorde van sprekers, bespreekt u met onze uitvaartspreker.  

Als uitvaartonderneming werken wij niet alleen

Er zijn allerlei partijen betrokken bij de organisatie van een uitvaart. Denk hierbij aan uitvaartlocaties, begraafplaatsen, leveranciers, mortuaria in ziekenhuizen, horecalocaties, crematoria, afdeling burgerzaken van gemeentes, zorginstellingen en in sommige gevallen ook hulpdiensten zoals politie, brandweer of ambulance. Door een goede communicatie en prettige samenwerking met deze partijen kunnen wij u optimaal van dienst zijn.

Man draait sluitschroef dicht

Veelgestelde vragen

Nee, om uw lichaam beschikbaar te stellen, moet u zelf toestemming geven aan een anatomisch instituut van een universiteit. Het instituut vraagt u een handgeschreven verklaring (codicil) te maken. Hierin staat dat u uw lichaam na uw overlijden aan de wetenschap afstaat. U bent verplicht het codicil te ondertekenen en te dateren. Het anatomisch instituut bewaart uw codicil. Zowel u als uw huisarts krijgen een kopie. Na overlijden kunnen er redenen zijn om niet tot acceptatie van het lichaam over te gaan. Bijvoorbeeld indien het overlijden in het buitenland plaatsvindt. Er zijn diverse andere redenen. Hiervoor kunt u informatie inwinnen bij een anatomisch instituut van een universiteit.

Wij kunnen als uitvaartverzorger u in deze situatie wel ondersteunen bij het maken van een rouwkaart en in het organiseren van een herdenkingsdienst.

Een lichaam kan niet altijd geaccepteerd kan worden. 
Wie zijn lichaam ter beschikking stelt van de wetenschap doet er dan ook goed aan om daarnaast na te denken over zijn wensen voor een uitvaart, mocht het lichaam niet geaccepteerd worden.