Uitvaartverzekering | Goed geregeld

Het is belangrijk om te weten of u uw overlijden goed geregeld heeft voor uw naasten zodat zij naast het verdriet om het afscheid niet voor een onaangename financiële verrassing komen te staan. Daarom is het verstandig om na te denken over uw wensen, en te zorgen dat er bij uw overlijden voldoende geld is voor de uitvaart.

Wel of geen uitvaartverzekering?

Weet u hoe uw uitvaart eruit moet zien? Dan kunt u (laten) uitrekenen wat de kosten daarvan zijn en is het niet moeilijk om te bepalen of u een uitvaartverzekering nodig heeft. Heeft u het bedrag dat de uitvaart uiteindelijk zal kosten nu beschikbaar of heeft u een levensverzekering die uitkeert bij overlijden? Dan heeft u in principe geen uitvaartverzekering nodig. Wat als u dat nog niet goed geregeld heeft? Dan is een kapitaal uitvaartverzekering (meest gekozen uitvaartverzekering) zeker aan te raden. Bij een kapitaalverzekering stelt u van tevoren een geldbedrag (kapitaal) vast waarvoor u verzekerd wilt zijn. U betaald vervolgens maandelijks een premie tot een bepaalde looptijd.

Een goede verzekering is bovendien altijd voordeliger dan sparen voor een uitvaart. Heeft u een kapitaal uitvaartverzekering, ga dan elke vijf jaar na of die nog goed aansluit bij uw uitvaartwensen.

Contact opnemen

Niet verzekerd, en dan?

Wat als iemand niet (genoeg) heeft gespaard en geen uitvaartverzekering heeft afgesloten? Dan moeten de nabestaanden de uitvaart betalen. In eerste instantie zijn de kosten voor de opdrachtgever van de uitvaart. Vaak is dat de partner of een familielid. En anders zijn de erfgenamen of bloed- en aanverwanten aansprakelijk voor de kosten. Dat betekent dat zij achteraf worden geconfronteerd met de kosten van uw uitvaart.

Uitvaartverzekering en het kiezen van een uitvaartondernemer

Ben u verplicht de verzekeraar te bellen? – Nee, bel altijd eerst Constantijn Koen Uitvaartverzorging!

De grote uitvaartverzekeraars in ons land hebben alles in eigen beheer en maken volgens de polisvoorwaarden alleen gebruik van hun eigen uitvaartcentra en crematoria. Wanneer verzekerden gebruik wensen te maken van bijvoorbeeld een ander crematorium of uitvaartcentrum dan volgen er extra kosten vanuit de verzekeraar. Wilt u dat Constantijn Koen Uitvaartverzorging de volledig uitvaart verzorgt dan wordt door de verzekeraars vaak gesteld dat u duurder uit bent, omdat er extra kosten bijkomen. “Dat is pertinent onjuist”. “Vaak horen wij: “Je bent toch verplicht de verzekering te bellen?” Natuurlijk niet, Constantijn Koen Uitvaartverzorging kan altijd de uitvaart verzorgen! Wij zijn volledig onafhankelijk en bij ons heeft u volledige keuzevrijheid. ls iemand in uw naaste omgeving overleden? Wilt u graag bijgestaan worden door iemand die u volledig ontzorgt? Dan belt u eerst Constantijn Koen Uitvaartverzorging! Eén telefoontje is voldoende. Wij nemen contact op met de verzekeraar en regelen alles voor de nabestaanden.

En de extra kosten dan? Daar waarschuwt de verzekeraar voor!
Ook bij de verzekeraar betaalt u extra – maar dat “vergeten” ze te vermelden.

Veel mensen weten niet dat men bij de uitvaartverzekeraars bijvoorbeeld moet bijbetalen als u een zwarte rouwauto wil in plaats van een zilvergrijze, een andere uitvaartkist wil dan de “verzekerings uitvaartkist”, een eigen afbeelding op de rouwkaart en/of het bidprentje wil en ga zo maar door.

Kortom: Constantijn Koen Uitvaartverzorging zet de wensen van de overledene centraal, ongeacht waar diegene verzekerd is. “Extra kosten voorkomen we onder meer met het concept van budgetuitvaarten via Eerlijke Prijs Uitvaart (www.eerlijkeprijsuitvaart.nl).

Bel ons bij vragen of twijfels over uw verzekering. We zoeken kosteloos voor u uit wat de mogelijkheden zijn.

“Constantijn Koen heeft in het verleden bij diverse grote uitvaartverzekeraars / uitvaartondernemingen gewerkt en spreekt dus uit ervaring”

Uitvaartverzekering en het kiezen van een uitvaartondernemer

Het is niet eenvoudig om een kapitaal uitvaartverzekering te kiezen. Er zijn veel aanbieders en veel verschillende verzekeringen. Wilt u een uitvaartverzekering afsluiten, sta dan eerst stil bij uw uitvaartwensen. Bekijk daarna de voorwaarden. U kunt dan al een deel afstrepen. Van de verzekeringen die overblijven, vergelijkt u de premies. Hierna kunt u een keuze maken. U bent verzekerd vanaf het moment van afsluiten van de verzekering. Wilt u hulp bij het kiezen van een uitvaartverzekering? Maak een afspraak, wij adviseren u graag.

Contact opnemen

Veelgestelde vragen

Nee, u kunt ons machtigen om bij de betreffende verzekeringsmaatschappij het overlijden te melden en om het verzekerde bedrag te incasseren. Het geïncasseerde bedrag zullen wij dan in mindering brengen op onze factuur.

Via de website van Het Verbond kunt u de aanvraag indienen, maar hier zijn wel bepaalde voorwaarden aan verbonden.

U kunt namelijk alleen informatie opvragen:

  1. Als het gaat om een polis van uzelf
  2. Als de verzekerde (uw dierbare) is overleden
  3. Als u een erfgenaam, kind, echtgenoot, echtgenote of samenwonende partner van de overledene bent. Of als u de persoon bent die is aangewezen om de nalatenschap af te handelen, bijvoorbeeld een notaris.
  4. Als u een aantal documenten meestuurt waaruit blijkt dat aan voorwaarde 1 en 2 hierboven is voldaan.

Op basis van de aangeleverde informatie gaan de verzekeraars, in opdracht van Het Verbond, op zoek naar verzekeringen op naam van de overledene. Vervolgens zal Het Verbond aan u (de aanvrager) melden of er iets is gevonden. Het is vervolgens aan u om contact te zoeken met de verzekeringsmaatschappijen of fondsen waar iets is gevonden.