Waarom kiezen voor begraven?

Als u voor begraven kiest, bepaalt u zelf op welke begraafplaats u begraven wil worden. Dat kan in uw woonplaats of geboorteplaats, maar mag ook ergens anders. U kunt ook kiezen voor een natuurbegraafplaats.

Welke begraafplaats?

Kiest u voor begraven, dan mag u zelf beslissen op welke begraafplaats u begraven wil worden. Dat kan een begraafplaats in uw woonplaats zijn, maar ook een in uw geboorteplaats of ergens anders. Ook kunt u kiezen voor bovengronds begraven of voor een natuurbegraafplaats. Bij bovengronds begraven wordt de overledene in een grafkamer bijgezet. Dit kan bijvoorbeeld op begraafplaats Rustoord in Nijmegen.

Grafmonument of grafsteen

Als een monument meteen al wordt geplaatst, is de kans groot dat het verzakt. Daarom is er na de begrafenis alle tijd om rustig een grafmonument te kiezen. Vaak zelfs wel meer dan een half jaar. Dit geeft u de tijd om na te denken over de te gebruiken materialen, vorm en tekst.

U kunt kiezen uit honderden soorten grafstenen van verschillende materialen en in verschillende prijsklassen. Begraafplaatsen hebben hun eigen regels in wat ze wel en niet toestaan. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn van de verschillende begraafplaatsen? Neem dan contact op met ons.

Wij werken samen met Gerritsen Grafmonumenten uit Baak met wie wij al jaren goede ervaringen hebben. Gerritsen Grafmonumenten beschikt over een uitgebreide keuze aan monumenten, een rustgevende showroom en een inspiratietuin. De medewerkers nemen alle tijd om samen met u tot een persoonlijk ontwerp te komen. Door naar uw ideeën te luisteren creëren zij een geheel eigen grafmonument, voor ieder budget.

Wat kost een begrafenis

De kosten voor een begrafenis verschillen per gemeente en per Parochie. Bij begraven krijgen de nabestaanden te maken met begraafkosten, grafrechten, onderhoud en een grafmonument. De keuze van de uitvaartkist, uitvaartlocatie, aantal belangstellenden en catering spelen ook mee in de kosten. Constantijn Koen Uitvaartverzorging kan u al een een begrafenispakket aanbieden via onze budgetuitvaarten Eerlijke Prijs Uitvaart voor € 2.795

Contact opnemen

Verschillende soorten graven

U kunt kiezen uit verschillende soorten graven.

  • Urnengraf – Op de meeste begraafplaatsen kan een urn worden begraven of worden bijgezet in een urnenmuur. U moet hiervoor wel grafkosten betalen.
  • Familiegraf – In een familiegraf kunnen twee tot vier familieleden bij elkaar begraven worden.
  • Algemeen graf – In een algemeen graf ligt de overledene met twee onbekende personen. Mensen kiezen hier vooral voor als er niet veel budget voor de uitvaart is.