Muziek tijdens het afscheid

Tijdens de plechtigheid speelt muziek vaak een prominente rol. De overledene wordt geëerd en herdacht met haar of zijn favoriete muziek. Constantijn Koen Uitvaartverzorging biedt u alle gelegenheid om de muzikale momenten geheel naar uw wensen of die van de overledene in te vullen.

Constantijn Koen Uitvaartverzorging en de verschillende crematoria beschikken over een uitgebreide muziekcollectie met kerkelijke muziek, klassiek, jazz, koormuziek en uiteraard (Nederlandstalige) popmuziek.

Om u optimaal van dienst te zijn en de plechtigheid goed voor te kunnen bereiden, is het belangrijk dat de muziek van uw keuze minimaal 48 uur voorafgaande aan de uitvaartplechtigheid bij Constantijn Koen Uitvaartverzorging aanwezig is. Voor een plechtigheid op maandag: uiterlijk de vrijdag zaterdag daarvoor om 14.00 uur.

Wanneer u kiest voor een afscheidsdienst in de Theaterkerk te Bemmel dan zal voorafgaand aan de afscheidsdienst met u een afspraak worden gemaakt om de muziek (Spotify) en PowerPoint met foto’s te testen in de Theaterkerk. Samen met Constantijn Koen Uitvaartverzorging en de medewerkers van de techniek zal dan de volledige afscheidsdienst met u worden doorlopen.

Kiezen uit het Muziekboek of zelf muziek aanleveren

Om u op weg te helpen kunt u de muziekcollectie inzien van een aantal crematoria en een fragment uit een door u geselecteerd muziekstuk beluisteren. U kunt een keuze maken uit het muziekboek en de gewenste muziekstukken per e-mail naar ons verzenden. Uw muziekbestanden ontvangen wij graag via info@uitvaartverzorging-lingewaard.nl.

Ook kunt u één of meerdere MP3 bestanden bijvoegen. Zijn de muziekbestanden te groot om per e-mail te verzenden? Gebruik dan WeTransfer. Let u er op dat zelf gebrande cd’s problemen kunnen opleveren bij het afspelen? En dat in de aangeleverde cd-doosjes ook echt het juiste exemplaar zit?

Voor het aanleveren van cd’s en het testen van de aansluiting van het beeldscherm op uw laptop verzoeken wij u uiterlijk 48 uur vóór de plechtigheid een afspraak te maken. U kunt hiervoor contact met ons opnemen via telefoonnummer 0481 35 45 06 of via info@uitvaartverzorging-lingewaard.nl.

Muziekboek van crematorium Moscowa te Arnhem
https://www.moscowa.nl/muziekboek

Muziekboek van crematorium Dieren te Dieren
https://www.crematoriumdieren.nl/muziekboek

Muziekboek van crematorium Rijk van Nijmegen te Beuningen
https://rijkvannijmegen.plechtigheidonline.nl/musicbook

Muziekboek van crematorium Jonkerbos te Nijmegen
https://www.crematoriumjonkerbos.nl/muziekboek

Muziekboek van crematorium Waalstede te Nijmegen en ’t Karbrugsche Veld te Bemmel
https://dela.plechtigheidonline.nl/muziekboek

 

Uitvaartmuziek- Constantijn Koen Uitvaartverzorging
Uitvaartmuziek- Constantijn Koen Uitvaartverzorging

Lever uw muziek tijdig aan

De muziek wordt door ons of door het betreffende crematorium gecontroleerd op afspeelbaarheid op de aanwezige apparatuur. De muziekstukken worden, mits tijdig aangeleverd, volledig beluisterd en gecontroleerd.

Constantijn Koen Uitvaartverzorging, en in de meeste gevallen ook de verschillende crematoria, accepteren originele cd’s, zelf gebrande cd’s of muziekbestanden op een USB-Stick. U kunt uw muziekbestanden alleen aanleveren in MP3 formaat.

Constantijn Koen Uitvaartverzorging en het betreffende crematorium kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgen van storing door zelf gebrande cd’s, het niet tijdig of verkeerd aanleveren van eigen muziek en eventuele schades aan aangeleverde cd’s.

Muziekbestanden van YouTube als link kunnen helaas niet per mail worden doorgestuurd naar Constantijn Koen Uitvaartverzorging. U kunt wel inspiratie op doen in onze keuze qua Uitvaartmuziek.

Foto’s en video tijdens de uitvaartplechtigheid

Bij Constantijn Koen Uitvaartverzorging en in de aula’s van de meeste crematoria, bestaat de mogelijkheid om meerdere foto’s, een presentatie of film c.q. mediabestanden tijdens de uitvaartplechtigheid te tonen. U wordt dan verzocht uw eigen laptop te gebruiken en deze zelf te bedienen. De laptop moet beschikken over een VGA aansluiting, zodat deze gekoppeld kan worden aan de installatie.

De bestanden die worden afgespeeld door uw laptop kunnen waarschijnlijk ook in het crematorium worden getoond. Uw laptop dient wel uiterlijk 48 uur van tevoren te worden getest. Omdat er geen internetverbinding beschikbaar is, en er dus geen bestanden kunnen worden gedownload, dienen alle bestanden zich op de harde schijf van de laptop te bevinden. De beeldverhouding is in de meeste gevallen 16:9.

Let op: in Afscheidshuys Lingewaard en de diverse crematoria is geen laptop aanwezig!

Mocht u nog vragen hebben over muziek aanleveren of over het samenstellen van een presentatie voor een uitvaartplechtigheid, aarzel dan niet contact met ons op te nemen. Dit kan via telefoonnummer 0481 354 506 of via info@uitvaartverzorging-lingewaard.nl.

Veelgestelde vragen

Live zingen of muziek maken tijdens een afscheidsdienst is zeker mogelijk. Onze uitvaartverzorger zal in overleg met u bespreken wat er nodig is om live zingen of muziek zo optimaal mogelijk ten gehore te brengen. Het meenemen van eigen instrumenten behoort ook tot de mogelijkheid.