Rouwvervoer op maat

Constantijn Koen Uitvaartverzorging beschikt over eigen stijlvolle rouwauto’s. Zo weten we dat de rouwauto’s altijd tot in de puntjes zijn verzorgd. Met zorg en respect zorgen onze medewerkers voor vlekkeloos staatsievervoer.

Rouwvervoer en verzorging

Omdat wij alles in eigen beheer hebben kunnen wij eventueel meteen uw dierbare verzorgen en kleden. De overledenenverzorgers van Constantijn Koen Uitvaartverzorging, die uw dierbare thuis opbaren of ophalen om over te brengen naar Afscheidshuys Lingewaard te Bemmel of Afscheidshuys Sint Annamolen te Nijmegen, zijn allemaal zeer ervaren en nemen de tijd om uw dierbare op een respectvolle wijze te verzorgen.

Verzorging van uw dierbare kunnen we vanzelfsprekend ook samen met u doen of u kunt het met een gerust hart aan onze deskundige medewerkers overlaten.

Contact opnemen

Stijlvolle rouwauto’s voor staatsievervoer

Constantijn Koen Uitvaartverzorging beschikt over eigen staatsierouwvervoer om de overledene op de dag van de uitvaart op een waardige, stijlvolle en respectvolle wijze over te brengen naar bijvoorbeeld een crematorium, kerk en/of begraafplaats of zalencentrum.

Omdat wij beschikken over een zilvergrijze Mercedes-Benz E-klasse hybride rouwauto en een zwarte Mercedes-Benz V-klasse overbrengauto/multihearse kunnen wij zeer voordelige prijzen aanbieden. Constantijn Koen Uitvaartverzorging kan ook rouwauto’s inhuren bij reguliere rouwvervoerders maar deze dienst is in verhouding duurder.

Daarnaast beschikken wij via onze partners ook over een uitgebreid wagenpark van rouwauto’s, uitvaartbussen en elegante rouwkoetsen in verschillende kleuren en uitvoeringen. Voor de nabestaanden kunnen wij, indien gewenst, zorgen voor volgauto’s of volgkoetsen.

Nieuwe rouwauto

Sinds kort beschikken wij, naast de voor u vertrouwde Mercedes-Benz E-klasse zilvergrijze hybride rouwauto, over een nieuwe Mercedes-Benz V-klasse overbrengbus/multihearse welke ook als rouwauto ingezet kan worden.

Onze 5-deurs Mercedes E-klasse zilvergrijs metallic is hybride en rijdt dus gedeeltelijk elektrisch. Verder heeft deze auto een uitschuifbare vloer wat makkelijker is bij het in- en uitzetten van de uitvaartkist. Daarnaast wordt de uitvaartkist in de auto verlicht door LED verlichting. In deze auto kunnen op de bloemenrekken natuurlijk ook de bloemstukken meegenomen worden.

U kunt kiezen tussen onze zilvergrijze Mercedes- Benz (hybride) of onze zwarte Mercedes-Benz V-klasse Multihearse.

Rouwvervoer op maat - Constantijn Koen Uitvaartverzorging

De Uitvaartbus

Rouwvervoer op maat - Constantijn Koen Uitvaartverzorging

Samen met uw dierbare naar de laatste rustplaats in een Rouw V.I.P. uitvaartbus. De Uitvaartbus maakt het mogelijk om tot het laatste moment bij uw overleden dierbare te zijn. De uitvaart kan geheel naar eigen wens worden ingevuld. Zo kan er bijvoorbeeld in overleg een speciale route worden gereden langs alle dierbare plekken van de overleden. De grijze uitvaartbus kan uw dierbare met 18 familieleden en een extra rolstoel meenemen en de grote donkerblauwe uitvaartbus kan uw dierbare met 26 familieleden meenemen.

Natuurlijk zijn er nog tal van andere mogelijkheden zoals bijvoorbeeld:

  • Koets met paarden
  • Loopkoets
  • Motor met zijspan

Rouwkoets

Het rouwvervoer kan ook heel exclusief en chique met een rouwkoets worden gedaan. Wij beschikken over een mooie stijlvolle rouwkoetsen en volgkoetsen.  Het is het rouwvervoer waar het Koninklijk Huis de voorkeur aan geeft. Steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van de rouwkoets. Het is een heel indrukwekkend gezicht. De paarden dragen tijdens de uitvaart mooie dekkleden. Deze sfeervolle combinatie kan een mooie bijdrage leveren aan een respectvol en gedenkwaardig afscheid.

Rouwvervoer op maat - Constantijn Koen Uitvaartverzorging

De rouwstoet

Meestal brengen wij de overledene, gezamenlijk met de nabestaanden, over van de plek van opbaring naar de afscheidslocatie. Dat kan zijn lopend, met onze rouwauto of op een andere manier. U kunt ervoor kiezen om een vooraf afgesproken route te nemen, bijvoorbeeld langs het woonhuis, het bedrijf van de overledene of langs een andere plek waar hij of zij zo van hield.

Rouwstoet en de geldende verkeersregels
Een rouwstoet is de rouwauto met een aantal volgauto’s voorzien van rouwstoetvlaggen die de overledene begeleidt naar zijn of haar laatste rustplaats. Vroeger was het verboden om een rouwstoet te doorkruisen. Tegenwoordig heeft een rouwstoet, mits voorzien van rouwstoetvlaggen, alleen nog voorrang op gelijkwaardige kruisingen. Verder gelden voor de rouwauto en de volgauto’s in de stoet de gewone verkeersregels. U mag dus niet door rood rijden. Op drukke verkeerspunten kunnen verkeersregelaars ervoor zorgen dat de rouwstoet rustig door kan rijden. Onze uitvaartbegeleiders kunnen dit voor u regelen.

Contact opnemen