Uitvaartwensen vastleggen

Iedereen wordt geboren en iedereen sterft. Toch is de dood een lastig onderwerp, 
waar we meestal liever niet over willen praten. Toch is het voor veel mensen een prettig idee om de regie te hebben 
over hun eigen uitvaart en te weten dat alles goed geregeld is.

Wij helpen u graag om uw uitvaartwensen wensen helder te krijgen.

Samen uw uitvaartwensen voor later vastleggen

Een algemeen adviesgesprek over uw wensen en ideeën voldoet niet voor iedereen. Wilt u in een kosteloos adviesgesprek, uw wensen bespreken en vastleggen? Wilt u zicht krijgen op praktische zaken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op op telefoonnummer 0481-354 506 of via info@uitvaartverzorging-lingewaard.nl

Tijdens het gesprek nemen we alle aspecten betreffende de uitvaart rustig met u door. Vrijwel alles is bespreekbaar en bijna niets onuitvoerbaar. Uiteraard kunt u uw wensen altijd aanpassen.

Wij nemen graag de tijd voor u.

Afscheidshuys Lingewaard Marcel schrijft
Uitvaart regelen - Constantijn Koen Uitvaartverzorging

Van standaard naar persoonlijke keuzes

Voorheen regelde de uitvaartondernemer vaak alles voor de nabestaanden. Vroeger was het regelen van een uitvaart eenvoudiger. Een uitvaart verliep meestal vrij standaard. Tegenwoordig is geen enkele uitvaart meer standaard en maken mensen meer persoonlijke keuzes. Dat betekent niet dat er geen rituelen en gebruiken meer zijn. Mensen kiezen steeds meer een uitvaart welke bij hen past. In een gesprek met onze uitvaartbegeleiders adviseren wij u graag over de mogelijkheden en komt u misschien tot ideeën waar u nog nooit over nagedacht had.

Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ik wil een vrijblijvend adviesgesprek

Houvast voor nabestaanden

Wilt u worden begraven of gecremeerd? Een afscheid in besloten kring of een groots en uitbundig afscheid? Waar wilt u de afscheidsbijeenkomst laten plaatsvinden? Heeft u ideeën over een uitvaartkist of over bloemen? Wanneer u komt te overlijden, is het voor uw nabestaanden prettig om te weten dat uw wensen vastliggen. Het geeft hen houvast als zij weten hoe de uitvaart eruit moet zien en wat er geregeld moet worden.

Regie over uw eigen uitvaart, leg uw uitvaartwensen vast

Regie over uw eigen uitvaart, leg uw uitvaartwensen vast

Laat u uw nabestaanden uw uitvaart vormgeven of heeft u zelf ook ideeën over uw afscheid? De meeste mensen vinden het prettig wanneer een dierbare zijn of haar wensen bij leven heeft gedeeld en vastgelegd. Zo kunnen de nabestaanden in alle rust zorgen voor een uitvaart zoals u heeft aangegeven.

Download volledig gratis het wensenboekje. Hierin kunt u uw uitvaartwensen documenteren.

Download hier

Veelgestelde vragen

Een codicil is een alternatief voor een testament, waarin u vaststelt wie uw erfgenamen zijn. Om een codicil op te stellen heeft u geen notaris nodig, maar er zijn wel een paar regels aan verbonden om het document rechtsgeldig te maken. Een codicil kun je zelf opstellen.

Een codicil is een handgeschreven document waarin u bijvoorbeeld beschrijft:

  • wat uw wensen zijn voor de begrafenis of crematie;
  • wie een bepaald sieraad krijgt, een speciaal boek of een meubel.

U moet heel nauwkeurig omschrijven om welk voorwerp of meubel het gaat. En wie het krijgt. Verzamelingen of spullen die niet tot de inboedel behoren (zoals een auto en geld) kunt u niet via een codicil nalaten. Dat kan alleen in een testament.

Een codicil is wettelijk geldig als het voldoet aan de volgende eisen:

  • het document is met de hand geschreven;
  • elke pagina van het document is ondertekend;
  • er staat een datum op het document.

In tegenstelling tot een testament, dat meestal pas wordt ingekeken na de uitvaart, kunt u in een codicil uw wensen met betrekking tot de uitvaart opschrijven (gasten, muziek, begraven of cremeren, etc.). In een testament kan hier vaak ook wel rekening mee gehouden worden, maar omdat een testament vaak pas na het afscheid boven tafel komt, is niet zeker dat uw nabestaanden wisten wat uw wensen waren. Als u uw wensen omtrent het afscheid opschrijft in een codicil en uw nabestaanden vertelt waar ze het codicil kunnen vinden, is het waarschijnlijker dat uw wensen voor het afscheid zullen worden nageleefd.

Daarnaast is een codicil laagdrempelig. Mocht u bijvoorbeeld kunst verzamelen en kunstwerken aan specifieke personen of instellingen willen nalaten, dan kan een codicil een uitkomst zijn. Een codicil kunt u namelijk zelf opnieuw maken, waardoor eventuele nieuwe aankopen makkelijker meegenomen kunnen worden.

Nee, als het overlijden daar is, zullen wij alles nogmaals met de opdrachtgever doorlopen, er kan dan nog van alles worden gewijzigd. Met het behoud van respect voor de wensen van de overledene.