Moment van Herdenken

Wie een dierbare heeft verloren, draagt deze persoon een leven lang mee in verhalen, in herinnering en in zijn of haar hart. Ons jaarlijkse Moment van Herdenken in de Theaterkerk te Bemmel geeft u de gelegenheid om hier concreet vorm aan te geven. Het houdt de herinnering aan uw dierbaren levend.

Mag ik je vragen
dichtbij mij te blijven
mij telkens te vinden
als de tijd mij vergeet

Mag ik je vragen
een kaarsje te branden
de vlam te bewaken
als ik ’t niet meer weet

Wanneer: Zondag 17 dec
Tijd:
Inloop vanaf 18.00 uur
Waar:
Theaterkerk Bemmel

Meld je aan voor 10 dec

MM slash DD slash JJJJ
Contactgegevens nabestaanden

Jaarlijkse Moment van Herdenken Constantijn koen Uitvaartverzorging

Elk jaar organiseren wij in de maand december het Moment van Herdenken voor alle nabestaanden. Met kaarsen, beeldmateriaal, gedichten en verhalen over omgaan met rouw herdenken wij samen met de nabestaanden hun dierbaren. Ook is er elk jaar livemuziek aanwezig. Nabestaanden die wij in de afgelopen jaren hebben begeleid, ontvangen per mail een uitnodiging. Anderen die de avond graag willen bijwonen zijn ook van harte welkom.

Kerkelijke herinneringsbijeenkomsten

Kerkgenootschappen organiseren hun eigen herinneringsbijeenkomsten. Op 2 november, Allerzielen, gedenkt de Rooms-katholieke kerk haar overledenen. Protestantse kerken hebben geen gezamenlijke vaste datum voor het gedenken van overledenen, maar velen van hen kiezen voor de laatste zondag van het kerkelijk jaar (eind november), of voor Oudejaarsavond, Allerheiligen (1 november) of de zondag voor Advent.

Wereldlichtjesdag: herdenking overlijden kind

Elke tweede zondag in december is er Wereldlichtjesdag. Mensen overal ter wereld steken dan om 19.00 uur een kaarsje aan om overleden kinderen te herdenken. Door de verschillende tijdzones heen ontstaat zo een lint van licht over de wereld. Het maakt niet uit welke leeftijd de kinderen hadden. Niet alleen ouders, maar ook broers en zussen staan stil bij het overlijden van hun gezinslid. Wereldlichtjesdag is zo een teken dat deze kinderen nooit vergeten worden. Wilt u weten waar een samenkomst is? Kijk dan op de website Wereldlichtjesdag.

Veelgestelde vragen

Het Moment van Herdenken is jaarlijks in de maand december.
Het Moment van Herdenken 2023 staat gepland op zondag 17 december 2023
Het Moment van Herdenken 2024 staat gepland op zondag 15 december 2024

Het Moment van Herdenken is voor alle nabestaanden die wij hebben mogen begeleiden en ondersteunen tijdens het verlies van hun dierbare.

Het Moment van Herdenken vindt jaarlijks plaats in de Theaterkerk te Bemmel.